27 mrt

Deel 1: Herstart van de modelbaan

Dit blog is een verslag van de bouw van mijn modelbaan. De baan wordt gebouwd in een kamer van ca. 2,80 x 2,50 m2 en krijgt een netto oppervlakte van 2,70 x 1,20 m. Het voorbeeld is gekozen in de Duitse regio Westerwald en zal uiteindelijk een Nebenstrecke voorstellen, met enkelspoor en diesel- en accutreinstellen. De gekozen periode is tussen 1980 en 1990. Voor de modelbouwers is dit periode IV. In twijfelgevallen wordt het jaar 1985 gehanteerd.

Wat je op de eerste foto’s kunt zien zijn restanten van een eerder project, dat in een andere woning gestart was, maar nooit verder gekomen is. Daar wil ik deze keer verandering in aanbrengen.

Hier zien we de eerste aanpassing van een reeds bestaand stukje.

De hele baan wordt opgebouwd op een tafel bestaande uit drie delen van elk 90 x 120 cm afmeting. Het middendeel rust daarbij op de twee buitenste delen. Boven op deze tafel komen compacte frames opgebouwd uit panlatten (27×18 mm), waarop vervolgens de stroken komen te rusten voor de sporen. Deze stroken worden gemaakt van 9 mm multiplex. Onder de K-rail zelf komt vervolgens kurk (vaak stroken kirukparket van 3-4 mm) te liggen.

== naar deel 2 ==

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

www.000webhost.com