24 jul

Deel 9: Het tweede niveau

Na diverse uitstapjes met andere (modelspoor)activiteiten is er eindelijk weer tijd en zin gevonden voor een vervolgstap.

Linker Segment

Er zijn wat platen gekocht bij de bouwmarkt en als eerste is de linkerzijde voorbereid. Hier moest de aantakking voor het stijgende spoor vanaf het scahduwstation komen. Te tackelen probleem is de beschikbare gewenste doorrijhoogte en de stijging van het spoor. Deze moet bij voorkeur onder de 3% blijven.

Segment links
Segment links

Als eerste stap is een segmentkast gemaakt van 90 x 120 x 15 cm. Hierin is op de hoogte van 14 cm een plaat multiplex geplaatst. Het spoortracé moet hierin nog worden uitgezaagd. Maar als eerste stap moest de hoogte voor het aansluitende stijgende spoor worden bepaald. (Uiteindelijk is dit op de overgang van het segment op 78 mm terecht gekomen.)

Rechter Segment

Vervolgens is een segmentkast aan de rechterzijde gemaakt. Deze is eveneens 120 x 90 x 15 cm hoog. Hierin komt de aanzet tot de stijging, maar ook de overgang vanaf het schaduwstation.

Rechter segment
Rechter segment

In het rechter segment is voorlopig nog geen multiplex plaat aangebracht, maar alleen een verstevingskruis. Goed te zien is de ruimte voor het toekomstige toegangsluik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

www.000webhost.com